Elokivääri
2009  kivääriseurakilpailu


No niin...
Elokivääri 2009 on tyyppiesimerkki siitä miten paska iskee tuulettimeen se todella iskee.
Kisasta tuli fiasko muuten paitsi osuuksien suhteen, ne toimivat ilman suurempia ongelmia ja olivat vissiin aika kivoja.
Aikajanalla  homma alkoi siitä kun alkuperäinen vastuuhenkilö ei ehtinytkään järjestää kisaa. Osuuksien rakentamisen kuvittelin vievän tunnin kaksi. Siihen meni viisi. Asema 1:n  rakentaminen oli vaikeampaa kuin laskin, asema 2 sähkölaitteet vaihtoivat toimintatapaa kuin transvestiitti asua, hirviradalle oli joku laittanut  tikun pystyyn tiukkaan kiskojen väliin siten, että rataa koeajettaessa koko kelkka sinkoutui radalta. Onneksi mitään ei hajonnut vaan kelkka saatiin suhteellisen helposti toimimaan. Ainoastaan osuuden 4 rakentaminen meni puikkoihin, Lehtosen Jani oli tehnyt sen valmiiksi yksinään jo aamupäivällä.
Sokerina pohjalla kisan teki neljä miestä, mutta osallistujia olikin sitten hiukan enemän... 46
Onneksi sade alkoi vasta kisan jälkeen.
Osuus 1 tulee jäämään varmasti pois kisasta, mutta sen tulokset julkaistaan erikseen. Nyt näyttää siltä ettei löydy kahta asemaa jotka kaikki olisivat ehtineet ampumaan. Taidan keksi vallan uuden tavan laskea kilpailuntuloksen.
Kaikki osallistuneet saavat tästä kuitenkin merkinnän kirjanpitoon jolloin tämä lasketaan mukaan turvallisen ampujan statusta arvioitaessa.
Kiväärikisan kokonaistulosta ei julkaista, eikä sitä kautta myöskään seurakilpailua palkita tänä vuonna koska ei ole olemassa edes kahta asemaa jonka kaikki olisivat ehtineet ampua.
Asemakohtaiset tulokset sen sijaan ovat tässä nämäkin ovat toistaiseksi alustavat, siksi sekavaa on ollut myös kirjanpito. Jollain tukkimiehen kirjanpidossa vaaka viiva merkitään joka viidenneksi jollain joka kuudenneksi ja jokllain jopa joka seitsemänneksi. Lue niitä sitten silmät kierossa... :-)

JP


Osuuskuvauspiirrokset